torsdag 5 juni 2008

Serverhaveri

Den här gången är det inte min server som rasat, nu är det jobbets. Så här är det: Vi flyttar nästa helg (jobbet alltså). Där får vi en helt nybyggd serverhall, med kraftig UPS och bra kylanläggning. I vår nuvarande serverhall så har kylan gradvis blivit sämre och sämre. Avtalet vi har med kylreparatörerna är bara att vi kan ringa så kommer de, men vi får betala dyrt i såna fall. De har kikat flera gånger på kylanläggningen men senaste budet var att den bör bytas ut, den går inte att bara laga lite lätt. Vi vill ju helst inte köpa en ny kylare bara för en kort period så vi har chansat på att den skulle hålla till flytten, och kört lite nödlösning.

Imorse när jag kom till jobbet så funkade inte våra system. Kollade i serverrummet, det var supervarmt där inne och UPS:en låg på 106%. Hälften av servrarna hade stängt av sig för att de blivit för varma och/eller strömmen inte hade räckt till. Satte igång en nödkylning och öppnade dörren till serverrummet, plus att jag stängde ned några icke-kritiska system. Fick ner UPS:en till 80% och tempen rätt ordentligt till slut.

Stängde igen allt vid lunch när vi slutade. Kan inte lämna dörren till serverrummet öppen, inbrottsrisken är för hög när det bara skiljer ett fönster mellan tjuvarna och servrarna. Oroade mig för att det kanske skulle bli strul med värmen, men hoppades att den halvdåliga kylanläggningen skulle orka med de färre servrarna. Guess what! Det funkade inte...

Bara ett par timmar senare, när jag satt på tåget, så märkte jag att första systemet hade kraschat. Började kolla upp det och såg att servrarna börjat stänga av sig för att de blivit för varma. Anders började via distans stänga ner fler system men det bara sket sig. Allt rasade.

Anders sitter nu i en bil på väg till Stockholm för att såga upp hål i väggen till serverrummet, och koppla in några fläktar för att blåsa ut varmluft ur rummet. Kan bli hur spännande som helst!

1 kommentar:

Anonym sa...

Herregud! Gick det bra??