torsdag 9 augusti 2007

Mitt sommarlov

Nu börjar det tyvärr närma sig slutet på semestern. Det har varit väldigt skönt att få några veckor ledigt, jag tog ju bara tre veckor, och hade lätt kunnat ha varit ledig ett par till...

Första veckan var mest bara lata dagar hemma i Karlstad. Varva ner, fixa och trixa. Vi köpte en Weber-grill, en liten bärbar historia, och grillade lite ute på gården.

Andra veckan inleddes med en flytt i Stockholm. Femte lägenheten på mindre än ett år, hurra. Eftersom vi bodde i en omöblerad mini-tvåa vid Globen, så hade vi tagit med egna möbler till den. Annas pappa hyrde ett släp åt oss, och den gode Henrik var med och bar. Flyttlasset till Södermalm gick iväg, och hela flytten löpte på riktigt smidigt. Den nya lägenheten verkar kunna bli mysig, dock är det bara en etta. Ligger 300 meter eller nåt sånt från mitt jobb. Lyx i storstan.

Därefter tog vi några sköna dagar ute i sommarstugan. Det är Annas pappa som har en stuga i Älmsta, norr om Norrtälje, ca 10 mil från Stockholm. Efter ett tips från Rickard så gjorde jag ett finsk kubbspel, Mölkky, som faktiskt var rätt skoj.

Bilsemestern började sen när vi körde ner till Hulu, utanför Ulricehamn. Sommarens tredje släktträff, den här gången med Annas släkt, stod på programmet. Vi fortsatte sen nedåt, tittade i Helsingborg innan vi tog färjan över till Helsingör, därefter ner till Mön och Möns klint. Resan gick vidare ner till Rödby-Puttgarden och sen till Lübeck. En trevlig, fin stad. Vi åkte kanalbåt och fick en guidad tur på tyska. I Kiel stannade vi till för att handla lite starka drycker, och sen körde vi uppåt till Århus.

Sista färjan blev sen Fredrikshamn-Göteborg och väl framme bodde vi på vårt stamhotell - Spar Hotell i Gårda. Bodde där med Martin i ett halvår för en del år sen när vi jobbade i Mölnlycke. Nu var inte priset så spar längre, och hotellet såg sig likt ut. Peter anslöt från Karlstad och vi tog en heldag på Liseberg. Kalasväder, och tyvärr hade fler än vi planer på att åka karusell. Hann dock med Balder och Lisebergsbanan två gånger, plus att vi provade Kanonen. Snurrade med Anna i Jukebox också, men snurr är inte riktigt min grej. Givetvis tog vi klassikern Flumeride, plus Kållerado. Peter blev blötast båda gångerna.

Nu ska det bli skönt med några sista dagar här hemma. Om bara badvädret dyker upp så vore det toppen.

Inga kommentarer: