tisdag 18 november 2008

Kvar på BB

Idag är det tisdag och vi är kvar på BB. Vi blir kvar åtminstone till imorgon. Lille Hannes är lite gul, under gränsvärdet, men tillräckligt mycket för att läkarna vill hålla koll på honom. Stackarn har fått lämna flera blodprov, och det tycker han inte om. Amningen har inte riktigt kommit igång, så vi får ge honom ersättning i mugg. Anna har fått en pump (wow, elektrisk pryl, spännande!) idag för att dels stimulera produktionen och dels faktiskt få ut lite riktig mjölk åt honom. Medan hon pumpade, så satt jag med Hannes i ett annat rum och matade. En mysig stund för oss båda.

Vi har långt ifrån något lyxrum. Ett litet, säkert det minsta på avdelningen. Anna har åtminstone en riktig sjukhussäng. Själv får jag sova på en vinglig tältsäng. Maten är inte särskilt bra, men det är åtminstone små portioner... Det har blivit några vändor ner till Pressbyrån för att proviantera. Lyxen här består av den lilla röda knappen. Ett tryck, och sekunderna senare har man fri tillgång till en barnmorska. Dygnet runt.

I natt så sov han ganska bra. Flera timmar i stöten. Jag traskade runt lite med honom på axeln när han vaknade. Han kan bli så arg när allt inte är som han vill. Vi var alla tre riktigt trötta, så vi missade frukosten. Jag hann precis dit och roffade åt oss några mackor innan det dukades bort.

Nu har vi precis käkat lite lunch. Dags för mig att ta bussen hem en snabbis för att hämta lite nya kläder. Hade inte planerat att vara borta riktigt så här länge.

1 kommentar:

Fam Blomberg sa...

Vi fick också stanna kvar ganska länge på BB. Mycket smidigt (som du säger) särskilt när man blivit snittad. Men så fruktansvärt långtråkigt!