onsdag 3 oktober 2007

Inbrott

På jobbet har vi en gammal Volvo 940. Den använder vi när vi ska åka till andra kontor osv. Det är inte alltid det blir så ofta, nu var det närmare två veckor sen vi var ute på en tur. Igår morse skulle vi däremot iväg på ett möte kl 09 i Solna, så jag kilade ner till garaget där den står. Upptäcker att det ligger glas på marken bredvid bilen. Wtf? Ser snabbt att den lilla sidorutan är trasig. Någon har brutit sig in, rotat runt men inte tagit nåt för vi förvarar ingenting av värde i bilen. Hann inte börja pyssla med bilen då, utan skyndade iväg till tunnelbanan istället.


Genom att slå sönder sidorutan lyckades de veva ner den större rutan och sen komma åt låset. Glömde ta kort med rutan nedvevad men jag tror ni förstår ändå...

Efter att vi hade kommit tillbaks fick vi undersöka bilen mer noga, jag gjorde en polisanmälan på nätet, snackade med wm-data hur det funkade med försäkringar och reparation och lite sådär. Sen ner i garaget där vi fick sopa bort glas, dammsuga och sen tejpade vi igen hålet. Vi satte en pappskiva i en ICA-kasse och så massvis med tejp. Premiärturen till Haninge gick bra, men när man kom över 100 så började det fladdra i tejpen så vi får väl ta det lite lugnt tills vi fått rutan utbytt. Vardagsdramatik! :)


Öivind visade sig vara en hejjare på tejprulle.

Inga kommentarer: